Te hallottál már a digitális detoxról?

Manapság már nem számít újdonságnak, és talán kezdünk megbarátkozni vele, hogy javarészt az online térben élünk. Itt kommunikálunk a barátainkkal és családtagjainkkal, itt üzletelünk, és természetesen legtöbben valamilyen social media felületen vagy egyéb tartalommegosztó oldalon kapcsolódunk ki. Azonban egyre többen vannak azok, akik minderre szeretnének nemet mondani, és a digitális detox mellett teszik le a voksukat. Hogy ez mit is jelent pontosan, most eláruljuk!

Amellett, hogy az online világ folyamatos jelenlétet követel tőlünk, a telefonok, számítógépek, tabletek és egyéb elektronikus eszközök használata miatt stresszesebbé, fáradékonyabbá válunk, gyakran küzdhetünk alvászavarral, illetve fejfájással. Ezekre a problémákra, amelyeket az elektroszmog, vagyis az elektromágneses jelenségkör zavaró hatásai váltanak ki, megoldást jelenthet, ha úgy döntünk, egy időre félretesszük az elektronikus kütyüket, és egy időre szó szerint kikapcsolunk.

Ezt megtehetjük úgy, hogy önként mondunk nemet az eszközökre, letesszük őket egy időre, azonban be kell látnunk, hogy ez gyakran egy nyaralás vagy utazás alkalmával sem olyan egyszerű. Persze vannak extrém lehetőségek is, például a Maldív-szigeteken található Komandoo Island Resort&Spa üdülőhelyen már van olyan szolgáltatás, melynek köszönhetően -kötelező jelleggel-  digitális eszközeink nélkül élvezhetjük a pihenést, azonban ezért például nem kevesebb, mint 20000 dollárt kell fizetnünk. A digitális detox, vagyis az, hogy egyszerűen lemondunk a telefonunk és számítógépünk használatáról, és “visszatérünk a valóságba”, megoldás lehet abban az esetben, ha valóban csak egy kis pihenésre van szükségünk, szeretnénk kicsit lelassulni, és észrevenni mindazt, ami körülöttünk, az offline térben zajlik. Viszont mivel ez csak rövidebb időszakokra megoldás, így ebben az esetben sem tudunk hosszú távon védekezni az elektroszmog ellen. Azonban van megoldás, és valószínűleg legtöbben nem is gondolnánk, hogy ebben éppen egy magyar találmány lesz a segítségünkre!

Sok évig tartó probléma feltárás, technológiai elemzés és a szükséges szakterületek tanácsadói segítségével az SHS System létre hozott egy műszaki védelmi rendszert, mely technologiák mindegyike akkreditált méréssel igazolt hatékony módszer. Egy olyan védelmező egység, mely kiszűri és egyben csökkenti is az ártó elektromágneses sugárzásokat, a kis- és nagyfrekvenciás terheléseket, a radon sugárzást, geopatikus torzulásokat egyaránt, ezáltal lényegesen csökken az ezen behatások által kialakulható egészségkárosodások, megbetegedések rizikója.

Elektro szmog védelem

Az SHS technológia használatával természetközeli állapotnak megfelelő sugárzási viszonyokat hozhatunk létre otthonainkban  a rendszer épületvédelmének köszönhetően, így elérhetjük a digitális detoxra hasonlító miliőt .

Az elektromágneses sugárzás elleni védelem rendszeres használatával megnyílnak a sejthártyák , a sejtpotenciál zavarok rendeződnek,  (a mobiltelefonálás, az alap sugárterhelés, a wifik, a számítógépek, az elektromos háztartási berendezések használata ellenére is). Ezért az egészséges táplálkozásban jelen lévő minőségi tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, szénhidrátok és aminosavak sokkal könnyebben bejutnak a sejtek belsejébe, így minőségi és hatalmas energia ég el sejtszinten, ugyanakkor az égéstermékek során keletkezett méreganyagok kijutnak a szervezetből. A sugárzás védelmi rendszerre épülő egyénvédelmi eszközökkel energetikailag és funkcionálisan is támogatják az emberi pszichoszomatika ideális működését. Mivel minden pillanatban kölcsönhatásban vagyunk a sugárzásilag terhelt levegővel, amelyben az első légvételünktől, az utolsóig élünk, ezért elengedhetetlen, hogy megpróbáljunk védekezni a sugárzás ellen.

Épület Biológiai felmérést itt rendelheti meg: https://shssystem.hu/epulet-biologiai-felmeres/

Borítókép: Guido Mieth / Getty Images

0